Foton: Vintertema

blå ros, vinter, blomma

hanna & sir paddy, vinter, hästvinter landskap snöLite foton från förra årets (evighetslånga) vinter eftersom jag inte ville frysa fingrarna av mig genom att gå ut och fota idag. Det har varit helt galet kallt. Solen var uppe några timmar vid lunch, men annars har det bara varit grått och tråkigt. Snöröjningen i Alingsås är den värsta jag varit med om i år, det har varit snö i minst en vecka nu och inte ens gatorna på torget är det minsta plogade -.- Jag har redan tröttnat på vintern. Metro säger att det kommer vara vinter i 87 dagar till i Göteborg. Jag räknar redan ner. Men vintern är fin att titta på på bilder i alla fall :) Kommenterna gärna bilderna. Funderar på att göra en ny header med den blåa rosen som bakgrund :)

hejda

Bara en månad kvar till jul!

Lite mindre till och med, såg jag när jag kollade på dagens datum. Härligt! De spelar jullåtar uppe i receptionen i skolan nu, det var därför jag kände att jag längtade extremt mycket efter jul. Jul är mysigt. Men så fort det varit nyår så får snön försvinna och så kan vi ta en riktigt varm vår redan i januari. Eller hur? :D

Och om snön inte kommer försvinna så kan väl någon skicka mig till denhär ön?Det hade jag tyckt varit väldigt generöst och jag hade blivit himla tacksam mot den personen :) Ännu bättre vore såklart om någon ville köpa denhär ön till mig ^^ Men det räcker med en lång semester tills det är varmt hemma i sverige också, jag är inte så kräsen ;)

Någon som fattar att jag inte gillar snö? mmmh. Det är helt galet kallt. I tisdags köpte jag en mössa. Jag är inte fin i mössa ^^ Men om det ska fortsätta vara såhär galet kallt tänker jag fan börja ha på mig termobyxor och rånarluva till skolan. Jag hatar kyla. Gör världen lite varm.
Just nu sitter jag i skolan. Det är ganska kallt i mitt klassrum. Mörkt utanför. Klockan är för sjutton bara 4. Det får inte bli mörkt redan :( Jag har svenska. Min dator har dåligt batteri -.- Måste gå upp och hämta en laddare. Blä. Jag vill inte resa mig upp ^^ Jag är klar med krönikan om sagor och myter. Så ja, jag har faktiskt tid att sitta vid datorn på lektionstid. En bra bit har jag kommit med mitt SO-arbete också. Hittat massa bra källor. Börjat skriva en text? Nääääh. Inte nu i alla fall. Om 45 minuter slutar jag. Då ska jag springa så jag hinner med 17 över 5 pendeln hem. Men jag lär ju ändå inte hinna. Det tar sån tid att ta sig från avenyn till stationen ibland. Bussarna och spårvagnarna går precis när de har lust och aldrig när jag vill att de ska komma. Störande ja.

hejda


Mental träning i skolan är roligt

Eller inte :)
Nej, men det är ett helt okej ämne. Soft :) Uppgiften idag är att göra ett mentalt rum i ett powerpoint. Enkelt. Trevligt att ni får följa mig från typ alla mina lektioner. Det verkar som om jag jobbar så himla mycket ;) Men nej, det gör jag faktiskt ^^ Måste blogga lite bara :)

Mitt mentala rum är en solstol framför en pool. Ibland en luftmadrass ute i medelhavet. Sol.

Det finns massa fina bilder på sånt på google. Jag ska drömma mig bort lite nu :)

hejda

Ge mig lite sommar!

Snälla, någon? :) Nästa sommar ska jag stoppa ner lite sommar i en burk och spara så att jag kan ta med mig på vintern. Jag blir så oerhört deprimerad över dethär. Snö överallt. Det har snöat hela helgen hemma, men nu har snön kommit till göteborg också. Inte fri någonstans alltså. Okej om det hade varit julafton nu, men det är mer än en månad kvar tills dess :( Jag har i alla fall planerat alla julklappar utom två och är klara med alla utom en. Superduper! Jag längtar tills jul, väldigt mycket. Just nu sitter jag i skolan min. Första lektionen är snart slut. Fast jag hade ju idrott på morgonen såklart. I en idrottshall vid scandinavium. Gissa om jag längtade till februari och mässan och göteborg horse show när jag såg det eller? Jag och johanna ska fan gå dit efter skolan varenda dag :) Tror mamma skulle beställa biljetter tills i år också, frågan är bara om det finns några kvar till på lördag. Det är ju då man helst vill gå. Jag i alla fall :) Gymkanan, hoppklass & GP-ponnyn.

Min blogg är himla tråkig, jag vet ;)
Men det är för att ni inte kommenterar .____.

Jag har svenska nu i alla fall. Har skrivit en del på min krönika. Men mest kikat på bloggar. De har blockerat facebook på skolans datorer. Mycket dumt. Krönikan ska vara inne på fredag, men då ska jag hitta på annat, så för mig blir det torsdag. Men det är lugnt, jag ska i princip bara renskriva den så är den klar. Skönt. Jag längtar himla mycket tills på fredag, träffa massa vänner :) Synd att agnes sitter fast uppe i kiruna. Blä. Kiruna. Där är det galet mycket snö.

Nu är lektionen slut säger läraren min :) Trevligt. Trevligt. Matte om några minuter då. Satistik. Det tråkigaste kapitlet, bortsätt från geometri -.- På fredag har vi kunskapskoll i matte. Men det är lugnt :) Sista lektionen är historia. Om jag inte har fel så har vi två hela timmar. Precis vad man inte behöver en måndag eftermiddag.

hejda

En sökmotor för hästrelaterade hemsidor!

hästwebbenEn Facebook-annons klickade jag på nyss. Jag är ju smått beroende utav ansiktsboken, men annonserna brukar jag inte ens titta åt. Men nu stod det ju häst i en utav dem, så jag vart ju tvungen att klicka ;)

Facebookprofilen för www.hastwebben.se kom jag till. Fortsatte till hemsidan och blev genast nyfiken. De har samlat galet mycket material som har med hästar att göra och jag rekommenderar dig starkt att besöka deras hemsida. Jag ska genast gilla deras facebookprofil och fördjupa mig lite i hemsidan, klicka på lite länkar och stanna uppe betydligt längre än jag tänkte mig ikväll ;) I övrigt så sitter jag här och är riktigt irriterad över att min dator fortfarande inte låter mig öppna Ace Html i vilket program jag gör koderna till min hemsida. Så galet störande. Min trialversion har gått ut säger de, ursäkta, men mamma köpte det himla programmet för flera år sedan och det har fungerat utmärkt till för någon månad sedan -.- Precis när jag började få igång hemsidan (vars adress för övrigt är www.thistla.se) och så bestämmer programmet sig för att lägga av. Vi har sparat key-password, serie-nummer osv såklart. Men någon gång bestämde sig visst mamma och pappa för att rensa cd-skivor och sätta in alla i en såndär samlingspärm. Därför skrev de serienummer osv på cd-skivorna för att slippa samla på papper och fodral. Smart. Men pappa skrev med en riktigt tjock penna och bläcket flöt ut så nu kan man omöjligt läsa vad det står. Inte smart. Därför ser min hemsida ut som värsta oseriösa grejen med massa lorem-ipsum-text och "kommer uppdateras inom kort". Himla roligt. Och jag är värsta pepp på att fixa hemsidan, fylla fotoalbumet med massa bilder, skriva texter och så vidare. Men det skiter sig ju!

Imorgon kommer mormor hit.
Klockan 10-11 för förmiddagsfika.
Okej. Förmiddagsfika för normala människor. Mitt-i-natten-kaffe-och-bulle för mig som helst hade velat sova tills klockan 2 vilket jag vanligen gör på söndagar. Blääää. Som tur är är det sovmorgon som gäller nästa vecka. Eller, inte på måndag, inte på tisdag och säkert inte någon annan dag heller. Shit. Jag kom just på att jag lovade johanna att skriva grejs på våran historiauppsats om industriella revolutionen. Bläää. Jaja. En annan gång :) Nu ska jag ta en ruta chocklad och göra mig i ordning för sängen. Sen kanske jag ska läsa. Och nej, det är inte dendär svenska roman-boken som jag skulle ha lånat till svenska-roman-analysen i skolan i fredags. En engelsk vampyrbok, mycket mer spännande (Y) Känns som om min engelska har blivit väldigt rostig nu när jag inte läst det på ett halvår. Jobbig nästa termin.

Gud va jag babblar.
Man kan tro att jag får betalt för att skriva en massa strunt som ingen bryr sig om typ ^^

hejda

Tjejen som avled i ridolycka

bildJa, jag är lite efter med att blogga om detta när det hände för 3 dagar sedan. Jag vet.

Men jag kom att tänka på att blogga om det först nu. Fast jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det är så jävla hemskt. Stackars unge och föräldrar. Och alla på ridskolan. Usch, jag kan inte ens tänka på att det skulle kunna hända någon som jag känner.

Det får en verkligen att tänka på riskerna med att handskas med hästar. I en artikel i GöteborgsPosten här om dagen hade de skrivit att hästsporten var den sport som näst mest olyckor "anmäldes" i.
Efter Hockey. Det verkar som om ridsporten ligger precis efter hockey hela tiden, siffror som räknar på olyckor, utövare och kostnader och säkert fler saker.
Men jag förstår inte grejen, ofta det inte är farligare att hålla på med hästar än det är att hålla på med ishockey? Hur kan det hända fler olyckor i en lagsport när det värsta som kan hända är att man ramlar på isen eller får en rak höger, alternativt en klubba i huvudet, jämför med en sport där man handskas med djur på flera hundra kilo som har en naturlig flyktinstinkt?

En liten fundering bara. Insåg just att det kanske inte alls passar att prata om det med tanke på att en flicka faktiskt dog. Usch igen.

Jag som brukar beklaga mig efter att jag har brutit både finger och axel i stallet. Min kompis har lårkakor på båda benen och min syrra som nyligen blev trampad i magen utav ponnyn. Herregud, man ska vara jävligt glad att det inte har hänt värre saker. Och det trots att flickan som dog hade säkerhetsväst och hjälm. Ni använder det när jag rider hoppas jag verkligen. Jag gör det inte kan jag erkänna, men detta får mig nästan att tänka om lite. Hjälm rider jag självklart alltid med, men jag gillar inte västen. Den är så himla obekväm, även om jag har en Race Safe, eller vad de heter, som är bättre än många andra modeller. Konstigt att det ska behövas ett dödsfall för att jag (och säkert flera andra med mig) ska börja fundera över att det kanske är farligt att rida.

hejda


Önskelista

I brist på annat att göra så bloggar jag lite :) Och jag tänkte göra en liten önskelista för i år! Men först vill jag att alla ska titta på bilden här nedanför och klicka på denna länken: http://www.thebodyshop.com/_en/_ww/values-campaigns/trafficking.aspx Samt skriva på namninsamlingen :) Det tar bara en minut och kan rädda liv! Trafficking är så jävla sjukt och måste stoppas.

Kampanj hos The Body Shop, för övrigt :)

trafficing


Jag vet inte riktigt vad jag önskar mig i julklapp i år faktiskt. Nya grejer till kameran är ju alltid nice, men jag har inte kollat in något objektiv eller så som jag hemskt gärna vill ha. En ny mobiltelefon tänker jag inte önska mig i julklapp direkt, det är mer en födelsedagspresent. Men jag skulle ju inte bli sur om jag fick någon ^^

experia x8Experia X8 är det jag vill ha om jag ska ha en ny. Pappa har en och den är precis lagom stor och inte för konstig att använda. Ganska snygg. Jag gillar vitt. Den hade en rosa baksida också ^^

Experia mini är för liten och den stora är för stor och klumpig. Jag vill inte ha ett tangetbord. Tror jag inte. Det blir nog lite konstigt. Jag blir typ störd om jag ska skriva på någon annan dators tangentbord, kan tänka mig att det är hundra gånger värre på ett minilitet-mobiltangentbord.
Dessutom har jag hört att mobiler med både touch och tangentbord ska ha väldigt lätt för att hänga sig så att varken touch eller tanget funkar och det pallar jag inte.

Lite härligt hade det varit om jag kunde få en touch-mobil med lite roliga finesser, facebook, wifi och allt detdär, istället för den tråkiga som jag har. Men den duger så länge i alla fall, och den klarar av kyla. Det är ju ett problem för vissa touch-modeller.

mobilDen till höger är det jag har nu. Verkligen inte världens bästa eller modernaste på något sätt. Köpte den mest för att jag inte ville ha en svindyr touch i början, men nu när det finns så galet många modeller och de har utvecklats så bra så vill jag nog ändå ha en roligare. Den jag har är dessutom fullständigt värdelös, har varit borta i minst 4 veckor totalt på reparation och den hänger sig väldigt ofta. Så ja tack, en ny mobiltelefon men jag tror inte jag vill ha någon i julklapp.

Update: Haha. Stryk detdär. Vem försöker jag lura? Jag vill visst ha en telefon i julklapp ^^

Självklart vill jag ha pengar i julklapp. Det vill jag alltid ^^ Johanna vill inte åka till london med mig på februarilovet, hon suger, men jag vill ändå hemskt gärna åka till london. Får väl åka själv om ingen vill följa med, haha :) 

the body shopLite saker från The Body Shop som inte vore helt fel att få :) Det översta setet vill jag verkligen ha, men det stora under är ju inte heller fel ^^ Det kan bli väldigt mycket bara, när det är så stort utav allting. Eller nej ^^ Haha. Men den flytande tvålen, läppbalsamet och bodyscruben är det som jag helst vill ha.

Citron är det som gäller.
Jag har produkter som luktar körsbärsblommor, moringa, white musk och grapefrukt redan och jag har nästan börjat tröttna på dem.

Vaniljparfymen luktar också galet gott.

Det är himla synd att de inte säljer parfym av alla dofter, hade helst velat ha det.
Gillar inte riktigt de dofter som säljs på tex Kicks. De luktar på samma sätt allihopa, vissa mer andra minde fjortis och billigt ^^

Smink är dock ingenting som jag önskar mig ^^ Gärna smycken däremot. Skulle behöva (läs: vilja ha väldigt gärna) ett ganska kort silverhalsband med ett ganska litet, diskret smycke på. Gärna något liknande i guld också. Som piffar upp linnen och vanliga t-shirtar.
Armband, ringar och örhängen gillar jag också att få. Inte för mycket färg på armband och ringar dock, och inte armband som är stela ^^ De ska vara töjbara, annars åker de bara av :S
Men örhängen med färg är helt okej. Mycket glittrande stenar också. Kärlek på blingbling på alla sorters smycken. Sen får jag ju inte glömma att jag kommer ha en piercing i naveln till jul också :D För hoppningsvis, om pappa har tid och om jag inte ska ha livräddning på idrotten på måndag, så tar jag hål redan i helgen! Och såna smycken är ju så galet söta :) Äkta silver till en början med såklart. Hade varit så himla tråkigt om det skulle bli infekterat.

hunter stövlar rosaJag är lite förvånad över mig själv faktiskt, men jag har verkligen börjat gilla stövlar till vardags också! Jag har alltid kopplat ihop stövlar med gödselstacken och regniga dagar i stallet, eller den gamla ko-bonen som vi bodde granne med på landet. Och när folk började använda sina (svindyra) stövlar skrattade jag bara ^^ Så galet fult tyckte jag.
Men icke! Inte längre. Nu har jag också börjat gilla det. Men det måste vara HUNTER såklart.
Och det är fortfarande riktigt fult med gröna stövlar, men rosa hunyerstövlar i den höga stuprörsmodellen med stickad vit socka inuti till mörkgråa strumpbyxor eller genomskinliga svarta tights och en vit tröja med typ volanger till - Vill ha!

Vill verkligen ha.
(Fast jag är fortfarande lite tveksam på något sätt. Stövlar lix? Hahahaahahaaa)Underkläder och presentkort i butiker som MQ (1), H&M (6), Vero Moda (7), Bik Bok (3), BlingBling (2), Gina Tricot (4) & Carlings (5) är sånt som står på min önskelista varje år och jag tröttnar aldrig på det :) Kläder alltså! I år vill jag även gärna ha ett headset då mina har en tendens att gå sönder så fort jag tittar på dem. Otroligt störande.

headset

Det är väldigt viktigt att det blir rätt sorts hörlurar ^^ Jag hatarhatarhatar de med röd kant. Så galet obekväma! Jag vet att det är jag som tycker fel. Är säker på att alla jag känner skulle säga tvärt om om jag frågade ;)

Jag kommer fylla på önskelistan med fler saker vartefter att jag kommer på såklart :)
Efter ytterligare lite funderingar kring ämnet så har jag nu kommit fram till att önska mig biobiljetter/presentkort på SF-bio vore inte en sån himla dum ide. Och pengar :) Någon gång i livet kanske jag vill ta körkort. Det är lite galet att jag får börja övningsköra nu faktiskt ^^

Vad önskar du dig i julklapp?
hejda


En helt vanlig fredag

Fredag.

Torsdag.

Ben & JerrysBen & JerrysBläääää. Jag ogillar torsdagar extremt mycket. Visserligen brukar det publiceras ett nytt avsnitt av Vampire Diaries säsong 2 på facebook på torsdagar, och familjen storhandlar så att jag får Ben & Jerrysglass. Och det är ju inte fel! Men när man vaknar på torsdagar så känns det som om det är fredag och när man går och lägger sig på torsdagar så känns det som fredag. Och det brukar inte gå något bra på tv på kvällen. Så diss på torsdagar.

Men idag var ändå en ganska okej dag. Alla rätt på franskaprovet och mvg på den skriftliga delen som jag gjorde i förra veckan, häääärligt. Än så länge är det lätt ^^ Jag funderar allvarligt talat på att inte läsa steg 4 & 5 sedan. 3 är ju obligatoriskt, men å andra sidan så är ju språken asbra meritpoäng. Men vad ska jag med franska till? Ingenting. Jag gillar inte ens paris, och afrika har jag inga planer på att flytta till. Aja. Får fundera.

Mamma och syrran är ute i stallet. Hästen är fortfarande halt, något bättre med medicinen men hon gillar inte att vila och bara bli lätt motionerad. Lite galen är hon :3

Jag har fortfarande inte kunnat bestämma mig för vad jag ska stoppa i den gratis fotoboken som jag fick av Inkclub för någon vecka sedan. Det suger. Skolfotona och skolkatalogen kom för ett tag sedan. Jag ser så galet ful ut i katalogen ^^ Men enfotot blev hyfsat, vi fick bestämma hur vi skulle stå själva och så fotades man från midjan och upp ungefär. Mycket snyggare än att sitta och lägga huvudet snett på axeln, ser alltid så puckad ut på såna bilder ^^ Jag körde handen på höften och bett smile typ ;P

Hästutrustning är så himla härligt :D Gör lite ont att inte rida när jag kollar på bloggar och hemsidor ^^ Saknade Calle himla mycket idag. Lilla fina Calle. Jag funderar på att fylla fotoboken med bilder på honom, men jag vill som sagt inte bli depp hela tiden och det blir jag när jag tänker på honom.

kongoOm det finns någon som vet något om Kongo Kinshasa så får du gärna dela med dig utav detta ^^ Samhälls-examination om Diktatur och Demokrati och jag ska skriva om Kongo. Inte så värst pepp.

Men det fanns värsta mycket fakta om Kongo och jag vet någonstans (väldigt långt bak) i bakhuvudet att jag har hört om kongo-konflikten osv. Så det blir nog bra :)

Hade funderat på något land med diktatur istället som för i Kongo, bristande demokrati, men ändrade mig sedan. Det man tänker på när man (jag. detta är min blogg. varför säger jag man så ofta?) tänker på diktatur är ju Korea (nord?) och det finns ju typ ingen info om det. Sedan tänkte jag Vitryssland och Zimbawe men det var mest en massa rörig fakta om det.

hejda


Ett litet önskemål från mig

09:45
Hej bloggen ;P Sitter i skolan nu. En och en halv timmes historia är det som gäller. Därefter två timmars svenska och sedan slutar jag. Johanna - www.psjohanna.blogg.se - och jag ska shoppa i göteborg i några timmar efter det och sedan är det öppet hus på min skola :) Vi ska vara där och berätta för niorna att Jensen Gymnasium är bäst :)

http://www.jenseneducation.se/Gymnasium/Om-JENSEN-gymnasium/Vara-gymnasieskolor/goteborg/
Det är min skola det ^^

Johanna var hemma hos mig igår för övrigt. Vi pluggade historia väldigt flitigt :) Ingen ironi i det faktiskt, vi var väldigt duktiga!

Jag vill väldigt gärna ha fler kommentarer :) Ni är dåliga på att kommentera.

11:57
Nu är den svenska som gäller. Vi har datorerna mycket idag (Y) Det gillas. Men HAHAHAHAHAHA johanna visade mig en väldigt rolig sak på en ogillad människans blogg ^^ Aja. Svenskan. Jag ska skriva en krönika om sagor, sägner och myter. Om någon vill så får den människan hemskt gärna skicka ett sådant arbete till mig :)
Haha nej, men det går bra. Förutom att jag tog en liten bloggpaus nu mitt i tvåtimmars-lektionen. Jag ska inrikta mig på könsroller eller skönhetsideal som presenteras väldigt tydligt i de flesta sagor (främst Disney jag tänker på nu). Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilket. Hjälp?
hejda

De fulaste hjälmarna ever?

HAHA. Jag dör lite granna ^^ Mamma satt och surfade i eftermiddags och då hittade hon dessa hjälmar som säljs på bla. www.filippasridsport.se.

fula hjälmar, ridhjälm, ridhjälmar

HAHAHA. Förlåt att jag skrattar, men jag har aldrig sett fulare hjälmar ^^

Blinget på den första, svarta, är helt okej. Jag älskar blingbling. Men seriöst, den är ju fulare än en cykelhjälm. Jag hatar den sortens skärmar ^^ Den andra, rosa, för det första vilken hemsk rosa färg, matt och typ gulaktig, och vad är det för motiv? En hästsko och lite blommor? Är det hästmotiv? Nej. Det är bara konstigt. Den tredje - Om jag någonsin skulle bära orange ridutrustning, var snäll och slå mig hårt för då är det något fel på mig ^^ Okej. De oranga SCAPA-schabraken är ganksa coola, men det är det enda. Och mönstret på den fjärde, bruna, ser det inte ur som mönstret på en väska? Jo, det gör det verkligen ^^

Och vad är grejen med typ hamarep på sidorna?

Tillåt mig att skratta lite till ^^ Och dessutom, priset för dessa hjälmar. Den första kostar 4000 kr! De andra är visserligen billigare, 1400 och 6 och 700 kr.

Vad tycker du? :)

hejda


Lördagen den 13 November 2010

Idag har jag varit riktigt flitig. Jag vaknade vid 10, städade mitt rum och trappuppgången för att tjäna lite pengar. Sedan gick jag till stan och fixade lite julklappar och en farsdagspresent. Farsdag imon, det har ni inte glömt va? :) Nästan så jag gjorde det måste jag erkänna, tur att man har syskon ^^ 

Sedan fixade jag några julklappar till och nu är det bara mammas och pappas julklappar kvar som ska köpas. Duktigt av mig, eller hur? :D

Sedan lyckades jag äntligen bestämma mig för vilken bild som skulle bli den andra som jag ska sätta upp på min vägg! Det blev dessa:

paris, vinter

Hade tänkt sätta dem på den tomma väggen framför mitt skrivbord i två furufärgade A4 ramar. Bredvid har jag en lång ram med plats för 3 bilder 10x15cm. Jag funderar fortfarande om jag ska sätta in Johanna, Ellen och Agnes där, eller om jag ska sätta upp lite fina macrobilder och beställa en hel hög med roliga personliga bilder från Extrafilm och sätta upp vid min säng. Får se :)

Nu ska jag återgå till min lördagskväll framför tv:n. Sagan om Ringen 1 visas på sexan. De är så himla härliga. Föredrar ettan dock, den ändra är så himla mycket krig, trean är fin när träden slåss (för visst är det i trean?) och häst-prinsessan dödar drakryttaren, men spindeln är ju bara så jävla vidrig ^^
hejda


(Höst Vinter) Vår och Sommar

Här om dagen var det riktigt fint höstväder ute :) Tog några bilder. Men i tisdags föll den första snön. Så galet deprimerande! Ta mig till ett varmt land. Jag vill inte ha snö. Den ligger fortfarande kvar och på gator och trottoarer så är det slask och alla skor jag äger är våta -.- Som tur är har snön inte kommit till Göteborg ännu, så när jag åker till skolan glömmer jag bort det. Men så kommer jag hem igen och Just det. Det är ju vinter här. Bläääää. Kan vi inte bara få julafton imorgon och mitten av mars sedan?

Laddar upp bilder från den tidigare nämnda höstdagen. Vill inte ens ta ut kameran i dethär vädret -.-

höst, höstfärger, träd, barrträd

träd, höst, höstfärger

Det är den 11 november (11) idag :) Självklart såg jag till att önska på 11:11! Haha, ja, jag är vidskeplig ^^ Väldigt vidskeplig. Jag skulle aldrig gå under en stege, jag hoppar över gatubrunnar med bokstaven A även om det betyder att jag landar i en vattenpöl eller går in i någon, jag skulle dö om jag krossade en spegel och jag kastar alltid salt över axeln om jag välter ett saltkar ^^ Och så önskar jag när klockan är 11:11, 22:22 och 00:00. Då knackar jag först tre gånger på trä, sedan tre på mina nyckelben typ och sedan tre gånger på min mobiltelefon, eller klockan som visar tiden. Det gör jag tre gånger och så önskar jag något ^^ Lite töntigt? ^^ Aja. Alla är inte helt felfria och det fungerar faktiskt ;)

hejda


Ett plötsligt sug för sorgliga filmer

Hade lite myskväll med familjen ikväll. Hyrde filmer från hemakväll.

robin hood 2010 filmFörst såg vi Robin Hood, den nya från 2010. Det finns ju så galet många Robin Hood-filmer att man typ har tröttnat. Men denna var riktigt cool, annorlunda. Jag rekommenderar den verkligen till alla som inte har sett den. Himla häftig var den att se med surround-ljud och storbildstv. Nästan som på bio :) Den handlade i alla fall mer om vad som hände (kunde ha hänt) innan Robin blev Robin Hood i Sherwood-skogen. Jag gillar skådespelaren i huvudrollen också, jag tror han spelade i Gladiator som går på sexan väldigt ofta. Långfilm med en handling om nästan samma sak, en duktig stoldat som blir gladiator (istället för fredslös som Robin) bara för att kungen vill ta åt sig all ära och känner sig hotad.
Jag gillade dom andra skådespelarna också. En guldstjärna till hon som spelade Marion. Och Lille John var ganska snygg ^^ Jag kommer se filmen igen, absolut :)

remember me filmRemember me var den andra filmen vi såg. Gud vilken bra film! Verkligen en utav de bästa filmer som jag har sett i år. På flera år, faktiskt. Jag önskar bara att jag hade sett Robert Pattinson i Remember me innan jag såg honom i Twilight. Han var ju galet snygg redan i Harry Potter och den flammande bägaren, men i Twilight ser han bara så himla sliten ut. Som om han går på någonting typ. Han spelade så galet bra i Remember me och nu älskar jag honom lite igen känner jag.
Historien var så himla fin och jag hade verkligen inte väntat mig slutet som var så himla hemskt. Jag sitter fortfarande och gråter och det var typ 20 minuter sedan den tog slut nu ^^ Jag brukar aldrig gråta åt filmer. Okej, vampyrfilmer gråter jag till även om det bara är vackra eller glada scener. Men jag ska se Remember me tills jag kan den utantill nu. Så himla vacker!

okskuldens tid filmOskuldens tid hyrde jag som tredje film. Jag tog den mest för att det är "hyr 3 filmer till priset av 120 kr i en vecka" på hemakvälls nyheter som gäller. Jag har ingen aning om vad den handlar om, eftersom klockan är halv tolv ville inte min familj se på den också -.-

Så det är upp till bevis imon istället. Den verkade ju helt okej av baksidan att döma, men det fanns ingen annan som jag var värsta sugen på att se. Eller jo, en, men den hade inte kommit ut på DVD ännu. Så himla surt -.-

Not Forgotten hette den. Den handlar om en dotter som kidnappas utav en religiös sekt och pappan som ger sig ut för att hitta henne. Verkade väldigt spännande, med bra skådespelare.

Nu har jag ätit så galet mycket godis att jag typ spyr ^^ Jag äter lite till ;) Hur bra vore det inte om man bara kunde äta hur mycket godis som allra helst och sedan vara mätt? Jag kommer ju vara sjukt godissugen när jag vaknar imon igen, även om jag äter tills jag faktiskt spyr nu.
Aja. Godnatt :)

hejda

Kommentera gärna titlar på sorgliga filmer :) Jag vill gråta lite till känner jag.

Hästar och så vidare!

Hej hej :)

Min ponny är halt. Inte så roligt. Hon har sprungit runt i hagen och varit tokig, inte konstigt att hon gjorde sig illa i dethär vädret. Hagarna är antingen leriga eller stenhårda, eller både och. Mamma och syrran var med henne hos veterinären i måndags. Det var inget farligt, en öm muskel i bak bara, som tur var. Så nu går hon på mediciner i 10 dagar och lätt motionering, skritt, promenader, utan ryttare.
Hon är snäll i rep som tur är, men det kommer inte bli kul att rida på henne ^^ Tur för mig att jag slipper ;) Nej, jag gillar att rida egentligen. Det är så himla härligt när det går bra. Men bara när det går bra, och bara att rida. Jag tycker det tar tid att vara i stallet, tid som jag hellre lägger på något annat, jag blir sur när det inte går bra och orkar inte träna för att få det perfekt. Och dessutom är jag trött på att vara trött hela tiden ^^ När jag kommer hem från skolan vill jag bara vila och på helgerna vill jag bara sova. Får se om jag rider till sommaren igen, fast då kanske jag har växt ur den lilla ponnyn!

Lilla och lilla. Hon är ju faktiskt en medelhög D-ponny. Ganska smäcker, men jag vet inte varför jag efter typ ett halvår, fortfarande kallar henne för lilla ^^ 6 år är ju en vuxen häst, hon har dessutom haft föl. Och hon är inte mycket smalare än johannas alegro, och som sagt en D-ponny.
Jag glömmer nog av att Calle inte finns längre. Det känns verkligen som om det bara var några dagar sedan jag red honom ordentligt sist. Herregud, några ganska många, månader är det ju.

Aja :) Lite sad blev jag nu märke jag. Inte bra :)
Ett reklamblad som ger mig en gratis fotobok kom hem på posten för några dagar sedan. Jag kan inte riktigt komma på vad jag ska fylla den med för bilder. Hästbilder känns så himla tråkigt, jag har inte 30 bra bilder på mig och Cattis och jag kommer bara deppa om jag fyller den med Calle-bilder.
Just nu lutar det mot någon slags portfolio, men jag vet inte :)

Jag var och köpte färgpatroner till min skrivare också igår. Det var inte roligt kan jag berätta. 795 kr! Där rök verkligen denna månadens studiebidrag -.- Men nu får jag i alla fall utskrivet bilderna som jag vill sätta upp i rummet. Sedan kom jag på att jag behöver fotopapper för att göra det också och det var ju mindre roligt, för det är inte heller så billigt. Någon som vill ge mig alla pengar i världen tack? :) Och en Ben & Jerry's-glass!

hejda

Hm, såg just att inläggen blir väldigt jobbiga att läsa när de är så himla breda. Bilderna är ju visserligen skitfina när de är stora, men jag vet inte. Får tänka på det :) Bloggen fortsätter att renoveras i alla fall!

Nya händelser sedan helgen!

Jag hoppas att ni har lagt märke till den nya designen? :D Jag är riktigt nöjd. Äntligen, efter att ha suttit sedan helgen och kodat och pillat, fick jag till det ordentligt med bredden så att rutan för inlägg nu är hela 800 px + 300 px bred höger-meny. Härligt :D Nu kan jag verkligen lägga upp bilder som man kan se :) Inläggen som skrevs före detta ser därför lite muppade ut, med skitsmå bilder. Det är synd, jag vet. Men jag tror inte att jag orkar ställa det till rätta. Ni får kika på de nyare inläggen framöver :D

header

Kommentera designen så blir jag väldigt glad :)

Så såg den gamla headern ut om ni inte kommer ihåg det :)Den är inte till 100% klar än. Jag ska fixa till alla länkar så att de ser fina ut och pilla lite med menyer och undersidor, kategorier, kommentarer osv. Men nu börjar det i alla fall likna något! Jag funderade på att gå med blått och snö, men vintern gör mig så himla demprimerad. Jag kanske sätter in en header med lite snö på under julveckan eller lite fyverkerier till nyår, men jag vill verkligen inte se snö. I Kiruna kommer de ha 0 soltimmar och snön ligger redan djup. Jag är glad att jag bor här nere men jag hade varit gladare om jag kunde få bo i Australien eller något liknande land :) Jag gillar ingenting med vintern, verkligen inte. Inte ens att det är väldigt vackert att fota. Det lilla kan inte väga upp att det alltid är mörkt och att jag alltid fryser som satan!

Flickorna och jag hade tjejkväll hemma hos johanna - www.psjohanna.blogg.se - igår tills i morse, vi var bara 4 stycken och amanda - www.amandasamuelsson.bloggplatsen.se - åkte hem innan natten, men det var ändå väldigt mysigt! Jag är ingen sån som gråter till filmer, verkligen inte, så länge det inte är vampyrfilmer ^^. Och jag är absolut ingen hundmänniska, så mycket kunde vi konstatera.
De hällde sås på min pizza, så den blev helt vidrig, sås som smakar varmt socker och mjölk på mat nej tack, och jag är kass på att bowla ^^ Men jag fick en strike i alla fall. Och en riktigt dålig förlorare är jag också ;)

Jag var ju på halloween-party också, i lördags, med samma tjejer och några till, och det var himla kul det med. Skräckfilmer ^^ Det var mindre kul ^^ Jag har verkligen blivit en tönt, värsta mörkrädd typ ^^ Jag var inte utklädd till något roligt så jag orkar inte lägga upp bilder. Men vi hade väldigt kul i alla fall :) Har varit så himla soft att bara ha lov, men jag har inte sovit så mycket som jag hade velat.
Jag behöver ta tag i lite skolarbete tills imon känner jag, det verkar aldrig ta slut -.- Analys, argumenterande tal och en idrottsinlämning ska jag skriva tills slutet av nästa vecka. Bläää.

hejda

RSS 2.0